Personvernerklæring - VisitOSLO

Personvernerklæring for VisitOSLO

Sist oppdatert: 02.07.2018


"Nettstedet" viser til hele nettstedet visitoslo.com. "Vi" viser til VisitOSLO as.


Nettstedet bruker loggfiler. Disse innhenter informasjon som IP-adresser, nettlesertype, henvisningsside, ISP, tidspunkt m.m. Disse dataene kan ikke knyttes til deg som person.

Nettstedet bruker informasjonskapsler, også kalt cookies. Les mer om bruk av cookies.

 

Personvernpolicy

Hvilke personopplysninger VisitOSLO kan innhente, behandle og lagre, er bestemt av Personopplysningsloven (lenke til lovdata.no). Dette gjelder hele bedriftens virke, inkludert nettstedet. 

Personopplysningsloven fastslår at vi skal informere om hvordan personopplysninger vi mottar, blir brukt. Vi behandler personopplysninger i henhold til kapittel II, § 8 i Personopplysningsloven.

Behandlingsansvarlig 

Hovedansvarlig for behandling av personopplysningene er VisitOSLO as ved daglig leder, organisasjonsnummer 963444516. 

Innsyn, retting eller sletting av personopplysninger

Har du spørsmål som gjelder innsyn, retting eller sletting av personopplysninger, ta kontakt med personvern@visitoslo.com

På grunn av backup i systemene kan data bli liggende i backup i 60 dager etter sletting. 
 

Opplysninger som behandles og formål med behandlingen

På nettstedet samler vi inn personopplysninger gjennom ulike skjemaer som den besøkende kan fylle ut, for eksempel for å gjennomføre en booking, melde seg på et arrangement, delta i en konkurranse eller bestille en tjeneste. Da spør vi gjerne om opplysninger som vi trenger for å kunne levere den bestilte tjenesten og/eller ta kontakt med personen. Av og til spør vi om andre opplysninger som brukes til statistikk, som alder eller postadresse. Det er frivillig for den besøkende på nettstedet å registrere personopplysninger i våre skjemaer. 

Eksterne leverandører/databehandlere 

www.visitoslo.com
Inmeta er leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet og databehandler for personopplysninger på www.visitoslo.com. Driftsleverandør for www.visitoslo.com er Isky.

blogg.visitoslo.com
Leverandør for utvikling, drift og vedlikehold og databehandler for personopplysninger på blogg.visitoslo.com er Iteo. 

book.visitoslo.com
Leverandør for utvikling, drift og vedlikehold, samt databehandler for personopplysninger på book.visitoslo.com er VisitTG.

Lagring og utlevering av opplysninger

Personopplysninger som registreres i skjemaer på våre nettsteder, er ikke tilgjengelige for andre besøkende på nettstedet. Opplysningene deles ikke med tredjepart med mindre dette er nødvendig for å levere tjenesten som er bestilt eller dersom du gitt samtykke til dette ved utfylling av skjemaet. VisitOSLO selger ikke dine personopplysninger til andre. 

Opplysninger registrert i skjemaer på www.visitoslo.com, lagres hos VisitOSLO og brukes ikke til annet enn det skjemaet gjelder. Opplysningene deles ikke med tredjepart med mindre dette er nødvendig for å levere tjenesten som er bestilt eller dersom du gitt samtykke til dette ved utfylling av skjemaet.

Opplysninger registrert i forbindelse med bookinger på book.visitoslo.com, lagres hos Visit TG i bookingsystemet Citybreak. Dersom du har bestilt en tjeneste som leveres av tredjepart (f.eks. hotellovernatting eller sightseeingtur), vil opplysningene deles med leverandøren. De brukes ikke til annet enn det bookingen gjelder. Opplysningene deles ikke med tredjepart ut over dette, med mindre du har gitt samtykke til dette ved utfylling av skjemaet. 

Søk på nettstedet 

Søkeord som brukerne søker etter på nettstedet, samles inn og lagres i Google Analytics samt i søkeverktøyet som driftes av Inmeta. Formålet med lagringen er å kunne bruke data om hva det søkes på, til å tilpasse innholdet på sidene og gjøre søkefunksjonen bedre. Søkeordene kan ikke kobles til andre opplysninger om brukeren som har gjort søket. 

SSL-kryptering 

Våre nettsider er sikret med SSL-sertifikat, det vil si at sidene er kryptert. Dette vises ved at sidene har https-adresse, og du kan kontrollere det ved å klikke på hengelåsikonet som vises ved siden av sidens adresse i nettleseren din.

Facebook login

På en del sider kan du også skrive kommentarer via et Facebook-kommentarfelt. Disse kommentarene kobles til din Facebook-profil, som vises med profilbilde og navn, samt yrke/arbeidsplass (dersom du velger å skrive noe i Facebook-kommentarfeltet). Din kommentar og nevnte info fra din profil vises på siden der du har skrevet den, til alle besøkende på siden. Denne informasjonen er Facebooks eiendom og lagres ikke hos VisitOSLO. VisitOSLO bruker ikke dine kommentarer eller din profilinformasjon ut over at de vises i kommentarfeltet på siden.

Hvis du er logget inn på din Facebook-konto, kan du også "like" sider på nettstedet. Dersom du har likt en side på visitoslo.com, kan dine Facebook-venner se at du på den aktuelle siden at du har likt den. For andre brukere som ikke er Facebook-venner, vises bare antallet som har klikket "liker".

I disse tilfellene er det Facebooks personvernerklæring som gjelder. Se Facebooks personvernerklæring på facebook.com.

Booking på visitoslo.com

Alle personlige opplysninger gis på en kryptert side (SSL 128 bit) hvor det er sikkert å oppgi opplysninger om deg selv og ditt kredittkort.

VisitOSLO as har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak for å beskytte dine personlige opplysninger og kredittkortinformasjon. Din e-post adresse vil ikke bli brukt til andre formål enn å sende deg din bookingbekreftelse.

Bestillingsknapper og eksterne lenker

På enkelte sider på nettstedet finnes det bestillingsknapper som leder til andre nettsteder, for eksempel kjøpsknapp i arrangementskalender eller i presentasjonen av et hotell, eller bordbestilling på en restaurant.

Dersom lenken leder til et annet nettsted enn visitoslo.com, er VisitOSLO ikke behandlingsansvarlig for personopplysninger på den eksterne siden. Da er det det eksterne nettstedets personvernerklæring som gjelder. 

Innbygde elementer fra eksterne nettsteder 

Flere steder på nettstedet er det integrert innhold fra eksterne nettsteder, som Tripadvisor, Facebook, Twitter, Youtube, Flickr og Instagram, i form av widgets eller andre innbygde elementer. Disse elementene legger igjen cookies i din nettleser, som de bruker til statistikk og markedsføring (se informasjon om cookies). VisitOSLO lagrer ikke informasjon om din bruk av disse elementene, det blir bare samlet inn og lagret av den eksterne aktøren (Tripadvisor, Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, Instagram e.l.).

Oslo Pass-appen

Databehandlere
Oslo Pass-appen er utviklet av WTW AS, som er databehandler for personlig informasjon som behandles i appen. Opplysninger om betaling sendes videre til betalingsformidler og databehandler DIBS AS.

Personopplysninger som behandles
Vi behandler kun informasjon som er nødvendig for å gjennomføre kjøpet og avtalen med kunden, herunder kredittkortopplysninger og app-id. Kunden legger selv inn kredittkortopplysninger ved kjøp av Oslo Pass, og betalingen knyttes til app-id-en. Appens id lagres av sikkerhetsmessige årsaker for at billetten ikke skal kunne lastes ned til flere enn én enhet.

E-postadresse blir behandlet med det formål å kunne sende spørsmål vedrørende synspunkter om appen til den registrerte. E-post blir kun benyttet i de sammenhenger hvor den registrerte har gitt sitt tydelige samtykke til dette via appen. Den registrerte kan også velge å motta nyhetsbrev fra VisitOSLO. Den registrerte har til enhver tid mulighet til å melde seg av nyhetsbrevene ved å trykke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.

Teknisk informasjon 
Når du benytter Oslo Pass-appen blir din IP-adresse, tidspunkt for forespørselen, informasjon om enheten, type enhet, samt versjonsnummer og plattform for app, inkludert valgt språk, loggført i en applikasjonslogg som lagres på server. Disse opplysningene kreves for at løsningen skal kunne fungere på gitt plattform/enhet og logges for å sikre at tjenesten fungerer slik den skal. Dette gir oss også informasjon som er nødvendig for å løse problemet dersom det skulle oppstå en feil.

Formål med behandling
Behandling av personlige opplysninger er nødvendig for kjøp av Oslo Pass. Oslo Pass-app selger og gir tilgang til Oslo Pass, som gir gratis inngang til ca. 30 museer, gratis offentlig transport, gratis adgang til bad, samt rabatt på sightseeing, restauranter, butikker m.m. 

Tilgang til opplysninger
Ansatte i VisitOSLO (Oslo Pass-avdeling) og WTW har kun tilgang til maskert kortinformasjon og app id. DIBS AS har tilgang til all kortinformasjon.

Oppbevaring av personlige opplysninger
Alle opplysninger i appen slettes når appen slettes. Opplysninger om betaling må beholdes i henhold til regnskapsloven hos VisitOSLO AS og DIBS AS.

Rettigheter og lovverk
Den registrerte har rett til å be om innsyn, retting og sletting av egne personlige opplysninger. Ta kontakt med personvern@visitoslo.com

Appen er underlagt norsk lov.

Visitoslo.com benytter cookies

til statistikk m.m. Ved å bruke sidene, godtar du vår bruk av cookies. Les mer.

Lukk